Zoutsteen lampen!

Zoutsteen Lampen!

Heb jij er al 1? Er zijn heel veel voordelen uit de zoutsteenlampen te halen, geen wonder dat ze daarom zo populair zijn! Wild Wicked and Free heeft een mooie collectie aan verschillende zoutsteen lampen.

Check ze hier!

Waarom zijn zoutlampen zo populair?

Afgezien van het feit dat zoutlampen sfeervolle stukken zijn voor elke kamer in huis, zijn deze lampen meer dan alleen decoratieve verlichting. Naast vele andere toepassingen zijn Himalaya-zoutlampen vooral effectief in het filteren van onzuiverheden uit de lucht. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze populaire zoutlampen.

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van roze zoutkristallen gewonnen uit de rand van de Himalaya, de plek waar je authentiek Himalayazout kunt verkrijgen. De lampen zelf variëren echter in kleur van lichtroze tot roze met een oranje tint, afhankelijk van de mineraalconcentratie. De roze Himalayazoutkristallen worden gewonnen en vervolgens uitgehold en voorzien van een lamp die zowel licht als warmte levert. Himalaya zoutsteen lampen zijn ook verkrijgbaar in schalen met kristallen zoutblokken met een lampje eronder.

Mensen gebruiken deze zoutkristallen lampen om verschillende redenen, zoals het rustgevende licht, omdat de roze gloed diepe ontspanning kan geven. Daarnaast zijn zoutlampen een aantrekkelijke aanvulling op de inrichting van woon-, yoga- en meditatieruimtes, waardoor een meer evenwichtige en observerende ruimte ontstaat. Voor deze doeleinden zijn zoutlampen een welkome aanvulling op bijna elke ruimte.

Himalaya zoutlampen kunnen je helpen een bewustere ruimte in je huis of yogastudio te creëren. Maar wist je dat er ook enkele gezondheidskenmerken en voordelen verbonden zijn aan Himalaya-zoutlampen die fysiek en mentaal kunnen genezen?

Dit is hoe ze werken.

 
Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?

Zout is hygroscopisch, wat een wetenschappelijk woord is, wat betekent dat zout watermoleculen uit de omgeving aantrekt. In elke ruimte zweven watermoleculen rond. Watermoleculen zijn echter niet de enige onzichtbare substantie die zich overal om je heen verzamelt. Naast deze watermoleculen zijn er stof, pollen, schimmels en andere allergenen aanwezig. Zelfs bacteriën en virussen kunnen meeliften op deze watermoleculen.

Een groot zoutblok, zoals een roze Himalayazoutkristal, werkt door de watermoleculen de kamers in te trekken. Daarbij trekt het ook alle verontreinigende stoffen aan die aan deze moleculen vastzitten. De zoutlamp helpt je een ruimte te ontgiften door deze deeltjes in te sluiten en vast te houden zodat ze niet rondzweven en je ze niet kunt inademen. Wanneer de lamp opwarmt, komt er waterdamp vrij in de lucht, terwijl de steenzoutlamp de verontreinigingen vasthoudt.

Naast de hygroscopische voordelen, zouden natuurlijke zoutlampen uit de Himalaya ook negatieve ionen in het milieu afgeven. Voor de nieuwsgierigen zijn negatieve ionen gewoon zuurstofatomen met een extra elektron.

Deze negatieve ionen komen in de natuur voor door de inwerking van water, lucht en zonlicht. Heb je ooit een wandeling gemaakt door de bergen of in de buurt van een waterval om je als herboren te voelen? Negatieve ionen zijn mede het gevolg van dat geweldige gevoel. De natuur heeft het vermogen om te genezen, en voorstanders van Himalaya-zoutlampen beweren dat deze roze zoute blokken het gevoel kunnen nabootsen dat je krijgt door buiten te zijn, tot op zekere hoogte.

 

Wat zijn de voordelen van een Himalaya zoutlamp?

Het verzamelen van luchtverontreinigende stoffen en het vrijgeven van negatieve ionen in een woon-, yoga- of meditatieruimte kan krachtige helende eigenschappen en gezondheidsvoordelen hebben. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van het hebben van een Himalaya roze zoutlamp:

Een zoutlamp zuivert de lucht

Voorstanders van Himalaya-zoutlampen zeggen dat deze zoutblokken pollen, stof, rook en vele andere soorten verontreinigingen kunnen verwijderen. Zout is een veelgebruikt mineraal geworden om lichaam en geest op natuurlijke wijze te genezen en te versterken. Het hebben van zoutlampen in je huis of yogastudio zal je helpen een zuiverdere sfeer te creëren die bevorderlijk is voor een gezond leven en de verbetering van je algehele welzijn.

Een zoutlamp verlicht allergie- en astmasymptomen

Himalaya-zoutsteenlampen kunnen mensen met ademhalingsproblemen helpen verlichten door de negatieve effecten van positieve ionen in de atmosfeer tegen te gaan. Bovendien hebben Himalaya-zoutsteenlampen nuttige effecten om verontreinigingen uit de lucht te verwijderen, ruimtes en luchtwegen te zuiveren.
Sterker nog, men is er zo van overtuigd dat deze roze zouten nuttig zijn dat er zelfs Himalaya-zoutinhalatoren op de markt verkrijgbaar zijn.

Een zoutlamp verhoogt het energieniveau en vermindert stress

Een andere claim met betrekking tot Himalaya-zoutkristallen is hun vermogen om het lichaam te helpen revitaliseren en revitaliseren. Er wordt gezegd dat positieve ionen je lichaam van energie kunnen ontdoen, terwijl negatieve ionen helpen om lichaam en geest te verjongen. Zodra negatieve ionen de bloedbaan bereiken, zouden ze biochemische reacties produceren die serotonine verhogen, een chemische stof die helpt bij het verlichten van depressie, het verlichten van stress en het bevorderen van energie gedurende de dag. Van negatieve ionen is aangetoond dat ze helpen bij de behandeling van seizoensgebonden depressie. Een studie uitgevoerd door Columbia University gaf aan dat wanneer deelnemers met een seizoensgebonden affectieve stoornis werden blootgesteld aan negatieve ionen, de meerderheid van hen aangaf zich beter te voelen en dat hun gebruikelijke symptomen verminderden of helemaal verdwenen.

Een zoutlamp helpt je om beter te slapen

Ze ontnemen niet alleen positieve ionenenergie, ze kunnen ook voorkomen dat je ze aanvult vanwege een gebrek aan slaap. Positief geladen deeltjes kunnen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen verminderen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. Samen met het bevorderen van energie en gemoedstoestand, kunnen natuurlijke negatieve ionen in de lucht slaapproblemen oplossen.

Doe overdag een zoutlamp aan of laat hem 's nachts aan terwijl je slaapt, de kamer verandert dan in een oase van rust en verjongt je lichaam terwijl je 's nachts slaapt.

 

Een zoutlamp vermindert elektromagnetische straling

Leuk of niet, we leven in een elektronische wereld. En hoewel de vele apparaten en hulpmiddelen die we dagelijks gebruiken ons leven gemakkelijker kunnen maken, laten ze ook elektromagnetische straling achter.

Smartphones, computers, laptops en televisies laten sporen van straling achter. Zie het als een elektrosmog in huis. En hoewel onzichtbaar, kan constante blootstelling leiden tot vermoeidheid en stress en zelfs het immuunsysteem verzwakken. Onderzoekers hebben ontdekt dat constante blootstelling aan deze straling, zelfs lage vormen, kan leiden tot een breed scala aan ziekten, waaronder kanker, hartaandoeningen en de ziekte van Alzheimer.

Himalayazoutlampen werken als een luchtionisator en verspreiden negatieve ionen die kunnen helpen om deze straling tegen te gaan en te neutraliseren. Door regelmatig tijd in de natuur door te brengen en een Himalaya roze zoutsteen lamp te gebruiken, worden de positieve en negatieve ionen in balans gebracht.

Een zoutlamp verbetert huidziekten

Sommige huidaandoeningen, zoals eczeem, worden negatief beïnvloed door pollenaantallen en stofniveaus in huis. Hoewel het zuiveren van de lucht niet alleen huidproblemen oplost, zal het zeker helpen om een ​​aantal oorzaken weg te nemen. In combinatie met andere behandelingen kan luchtzuivering klachten verminderen.

Himalaya zoutsteenlampen vangen de pollen en stof in de lucht op en zorgen zo voor een meer gezuiverde omgeving.

Een zoutlamp vermindert statische elektriciteit

Statische elektriciteit in je huis is meer dan alleen hinderlijk. Sommige mensen zeggen dat ze last hebben van slaapgebrek en droge ogen als gevolg van overmatige blootstelling aan statische elektriciteit.

Himalayazoutlampen zijn een energiezuinige, natuurlijke manier om deeltjes in de lucht te neutraliseren. De neutralisatie van deze deeltjes in de lucht helpt de hoeveelheid statische elektriciteit in uw huis te verminderen.

Het hebben van een Himalaya-zoutlamp kan een goede manier zijn om een ​​bewustere ruimte te creëren en je te helpen een comfortabelere, natuurlijkere levensstijl te leiden. Deze roze zoutlampen zorgen niet alleen voor een rustgevend, therapeutisch licht in de kamer waarin ze zijn geplaatst, maar ze kunnen ook helpen het milieu te ontgiften door negatieve verontreinigingen te verwijderen en je een meer natuurlijke leefruimte te bieden.

Roze Himalayazoutlampen zorgen voor een rustgevende, therapeutische gloed in elke kamer waarin ze staan. Ze kunnen gebruikt worden als onderdeel van de woon- of slaapruimte, maar ook gewoon als smaakvol element voor elke yoga- en meditatieruimte. Of je nu de sfeer in je thuiskantoor, slaapkamer, kinderslaapkamer wilt verbeteren of een ruimte wilt creëren die inspireert tot het leven dat je wilt leiden, een Himalaya-kristallen zoutlamp kan de perfecte oplossing zijn.

Zoals je leest zijn de lampen niet alleen heel sfeervol maar ze hebben ook enorm veel voordelen!

Welke Zoutsteen lamp past bij jou?

Kijk Hier voor de zoutsteen collectie van Wild Wicked and Free!