Intens, donker en mysterieus: het Schorpioenseizoen is aangebroken!

Intens, donker en mysterieus: het Schorpioenseizoen is aangebroken!

Het is niet echt een griezelig seizoen totdat de zon Schorpioen binnengaat, toch? Nou, het is tijd om je klaar te maken voor de herfstgerichte festiviteiten, want op 23 oktober begint het Schorpioenseizoen officieel.

 

Tijdens dit intense en mysterieuze seizoen kunnen we ons allemaal wat emotioneler voelen en een groter verlangen hebben om diepere verbindingen met anderen aan te gaan. Oppervlakkige interacties zijn misschien niet langer voldoende, omdat dit seizoen de nadruk legt op authenticiteit en oprechtheid in al je interacties. Er bestaat niet zoiets als een oppervlakkige connectie tijdens het Schorpioenseizoen - we willen graag diep gaan.

 

Dit is ook de periode waarin we worden uitgenodigd om naar binnen te keren en na te denken over hoe we onze energie hebben besteed. Wie en wat is onze meest waardevolle hulpbron, onze tijd, waard? Dit is een seizoen van emotionele zuivering, overgave en bevrijding, wat geen gemakkelijke opgave is. We willen de diepten van onze psyche verkennen en onze angsten onder ogen zien. Het kan betekenen dat we relaties moeten verbreken die ons niet dienen of dat we onszelf op grote schaal op de voorgrond moeten plaatsen.

 

Het Schorpioenseizoen geeft introspectie en nodigt ons uit om diep in ons verleden, onze herinneringen en emoties te duiken. Het confronteren van je diepste gevoelens kan intimiderend zijn, maar het seizoen van Schorpioen is ook het seizoen van transformatie. Het is een ideaal moment om door je oude wonden en trauma's heen te werken en je ware zelf te ontdekken. Terwijl we de oude delen van onszelf loslaten, zullen we nieuwere, betere versies worden - dat wil zeggen, als we eraan werken.

 

maan

 

Eén van de belangrijkste dagen tijdens het Schorpioenseizoen is 28 oktober, wanneer we onze maansverduistering bij volle maan in Stier hebben. Deze verduistering markeert de afsluiting van een belangrijke verhaallijn voor zowel het collectieve als ons persoonlijke leven. Denk terug aan 8 november 2022, de laatste keer dat we een maansverduistering in Stier hadden. Welke belangrijke verhaallijnen ontvouwden zich rond die tijd in jouw leven? Vergelijkbare onderwerpen kunnen nu besproken of herzien worden.

 

Noteer ook de dagen tussen 7 en 17 november in je agenda, wanneer Mars zich tegen Uranus verzet. De zaken staan op het punt intens te worden en impulsieve beslissingen kunnen nu gevaarlijk zijn. Het is van cruciaal belang om alert te blijven en vrijheid op een constructieve en creatieve manier na te streven zonder schade toe te brengen aan onze relaties of bankrekening.

 

We sluiten het Schorpioenseizoen ook goed af wanneer de zon Pluto in Steenbok activeert tussen 15 en 22 november. Dit biedt de mogelijkheid om positieve verandering teweeg te brengen door afscheid te nemen van het oude en wat ons niet langer dient.

 

Beloof jezelf dus de komende maand dit: je zult dieper gaan, verwijderen wat je niet langer dient en een nieuwe weg voorwaarts zoeken. Veel succes!

Liefs Sascha