Maansverduistering in Schorpioen!

Maansverduistering in Schorpioen

Wanneer: 5 mei 2023, om 19.23 uur.

Wat: Maansverduistering in Schorpioen

Dit is de laatste Schorpioen-eclips in zijn soort in bijna twee decennia!

Wat je ook hebt losgelaten, deze maansverduistering biedt nog een krachtige kans om te reinigen. Geef jezelf ook de tijd om na te denken te rusten en los te laten.

Astrologen geloven dat deze maan ook wel de Bloemenmaan genoemd een perfecte tijd aangeeft om verlangens en je diepste gevoelens te uiten. Verderop lees je hoe je een volle bloemenmaan ritueel kan uitvoeren!

EMOTIONELE ONTLADING OMARMEN: DE MAANSVERDUISTERING VAN 5 MEI IN SCHORPIOEN EN DE KRACHT VAN LOSLATEN!

De Schorpioen-eclips op 5 mei vindt plaats in de buurt van de zuidelijke knoop van de maan, wat betekent dat het thema's van afsluiten en loslaten activeert. Schorpioen is het teken van stilstaand water, dus de gevoelens die het oproept zijn geen voorbijgaande stemmingswisselingen. Deze emoties zitten diep, zoals een ondergrondse put. De zonsverduistering op 5 mei zal de stilte doorbreken, en de gevoelens die opkomen kunnen in het begin een beetje hevig aanvoelen door lang weggestopte gevoelens en emoties. Er kan ook een geheim boven tafel komen die al lang aan de opervlakte heeft gesluimerd maar nu zijn weg naar buiten vindt. Dit komt vooral omdat dit een maansverduistering is, die ons wat emotioneel en zacht maakt.

Dit is niet het moment om nieuwe projecten te starten of je agenda vol te boeken, in plaats daarvan creëer je beter wat rust deze dagen rond 5 mei. Creëer ruimte in je schema voor oude gevoelens of herinneringen om zich een weg naar de oppervlakte te banen. Laat noodzakelijke eindes optreden. Het woord einde is zeker niet iets negatiefs, soms moeten we door de diepte heen om weer in onze kracht te komen staan, zonder einde geen begin.

Hoe deze schorpioen eclips ons zal laten groeien en hoe we het ook los kunnen laten.

Hoewel zonsverduisteringen plotselinge gebeurtenissen kunnen veroorzaken, zal wat er tijdens deze specifieke zonsverduistering gebeurt u misschien niet verbazen. Dat komt omdat het een verhaal afsluit dat al minstens een jaar leeft. Verduisteringen vinden altijd plaats in een cyclus, en de eerste Schorpioen-verduistering van deze reeks vond plaats op 15/16 mei 2022 , terwijl de tweede plaatsvond op 25 oktober 2022 . Deze derde zonsverduistering markeert de finish. Het ergste ligt officieel achter ons, dus geniet van de opluchting daarvan. Wat er ook zal omhoog komen tijdens de laatste Schorpioen-eclips op 5 mei , je bent nu al heel wat gewend en er is in deze periode al heel wat op je af gekomen. Je hebt alle middelen die je nodig hebt om er doorheen te komen. Deze zonsverduistering kan je zelfs helpen een verandering op te lossen die zich aan de opervlakte liet zien tijdens een van de laatste twee Schorpioen verduisteringen. 

Beschouw deze tijd als een "reiniging" voor je hele geest, ziel en lichaam. Welke verwachtingen of lasten je ook hebt gedragen die te zwaar aanvoelen om alleen te blijven dragen, dit is je kosmische toestemming om ze neer te leggen. 

In de traditionele astrologie zijn eclipsen tijden om laag te houden en het rustig aan te doen. Hier zijn enkele tips om de maansverduistering van Mei zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  • Neem een heerlijk bad of ga lekker onder de douche met je favoriete oliën, kruiden om tot rust te komen
  • Maak je geest en energetische lichaam leeg met behulp van visualisatie, meditatie en smudgen met kruiden en harsen Je kan ook een kaars aansteken met een bepaalde kleur om een intentie te zetten. kijk in mijn andere blog over hoe dat werkt!
  • Smudge jezelf en je huis met de door jouw uitgekozen kruiden die van toepassing zijn op jou situatie. Kruiden en resins.
  • Schrijf in een dagboek of grimore wat je wilt zegen hoe je je voelt en hoe je vooruit wilt gaan, en vooral ook wat je achter je wilt laten.
  • Omdat het ook de bloemenmaan wordt genoemd leg je op je altaar of gewoon op je tafel bloemen neer en steek je rode kaarsen aan. Rode kaarsen worden gebruikt om het vuurelement, passie en creativiteit op te roepen. De overvloed aan rood in dit ritueel zal de energieën van de schepping binnenbrengen.
    Vuur is het element dat het meest wordt geassocieerd met verandering, met creativiteit en met een dramatische beweging van de ene staat naar de andere. Zorg ervoor dat je je tijdens dit ritueel echt op het vuur concentreert.
    Dit is een van de krachtigste tijden van het jaar en de Bloemen maan. Een Volle Maan-ritueel in de maand Beltane zal je voorzien van energie, drive en passie.

liefs Sascha