Welke type Heks ben jij?

Welke type Heks ben jij?

Er zijn zoveel soorten heksen dat het echt verwarrend kan zijn om erachter te komen tot welk type hekserij je je aangetrokken voelt.

Kun je meer dan één type heks zijn?

Het simpele antwoord is  ja! De meeste mensen passen niet netjes in een categorie en het komt zelden voor dat je een heks tegenkomt die slechts één van de soorten hekserij beoefent.

Ik neem persoonlijk elementen van veel soorten heksen en hekserij op, hoewel ik merk dat sommige soorten beter voor mij werken dan andere.

Maar je zou kunnen denken, als je niet in een van deze categorieën past, wat heeft het dan voor zin om te leren over de verschillende soorten magische krachten?

Om te beginnen kan het lezen over de verschillende soorten hekserij die er zijn, je helpen erachter te komen wat voor soort magie je roept; het kan je een specifiek gebied geven om te beginnen met het beoefenen van magie.

Deze kennis kan je ook helpen om te bepalen welke elementen je wilt gebruiken wanneer je begint met het ontwerpen van je eigen spreuken. Je zult waarschijnlijk niet aangetrokken worden tot elke vorm van hekserij, dus hopelijk helpt dit bericht je te bepalen hoe je magie wilt beoefenen.

De meeste heksen (tenminste tegenwoordig) identificeren zich als eclectisch. Dat betekent dat ze in ieder geval een paar verschillende soorten magie beoefenen.

Het is waarschijnlijk dat op zijn minst een paar verschillende soorten hekserij je zullen oproepen. Onthoud echter dat je kracht het sterkst zal zijn wanneer je de elementen gebruikt waartoe je je het meest aangetrokken voelt, daarom is het handig om wat onderzoek te doen voordat je er meteen in duikt.

Zijn er meer soorten dan alleen deze 23?

Er zijn zoveel soorten heksen dat ik ze hier onmogelijk allemaal kan opnemen! Dit zijn de 23 soorten hekserij waar ik erg bekend mee ben; het zijn over het algemeen ook de meest voorkomende typen.

Ik zal mijn best doen om dit bericht bij te werken naarmate ik meer te weten kom over nieuwe, iets meer obscure soorten magie en labels. Als je specifieke soorten heksen tegenkomt die niet zijn opgenomen, stuur me dan gerust een e-mail en ik voeg een sectie toe!

23 soorten heksen:

Hier zijn de 23 verschillende soorten hekserij die heidenen beoefenen, compleet met beschrijvingen van hun magische voorkeuren en hoe ze energie opwekken.

Houd er rekening mee dat deze verschillen niet absoluut zijn: er is duidelijk enige overlap tussen deze verschillende heksen. Dat komt omdat de soorten hekserij nooit formeel zijn gecategoriseerd, dus al deze verschillende soorten ontwikkelden zich afzonderlijk in totaal verschillende delen van de wereld.

Alleen al om die reden kun je je identificeren met zoveel soorten als je wilt! Volg hier je intuïtie.

23. Groene Heks

soorten heksen; soorten hekserij

De groene heks lijkt erg op de huisjeheks en de keukenheks, maar de groene heks richt zich  vooral op de aarde.

Groene heksen worden ook wel tuinheksen of bosheksen genoemd. Ze zijn erg verbonden met de aarde en halen hun magie uit de natuurlijke wereld en specifiek uit aardse elementen.

Als je een groene heks bent, neem je waarschijnlijk veel aardse elementen (zoals kruiden, planten, enz.) op in je beoefening en geniet je ervan deze gebieden te bestuderen. Als je je ooit uitgeput voelt, stap dan de natuur in en absorbeer de kracht van de aarde. Je kunt een aantal van je krachtigste spreuken uitvoeren midden in de natuur.

Sommige groene heksen verbinden zich met aardegeesten of de Fae en vinden het leuk om dit spirituele werk in hun praktijk op te nemen.

Een veelgebruikt symbool dat wordt geassocieerd met groene heksen is een pentagram omgeven door vijf bladeren in plaats van vijf punten, die de elementen vertegenwoordigen die nauwer verband houden met het evenwicht van de natuur.

Elk element in groene hekserij heeft een wederkerige relatie; bijvoorbeeld; lucht voedt vuur: het geeft het brandstof maar neemt ook as en rook weg, water dooft vuur maar spoelt ook de sintels weg waardoor de temperatuur daalt

Ik denk dat groene hekserij een van de meest voorkomende vormen van hekserij is, omdat het zo toegankelijk is! Velen van ons voelen een sterke band met onze planten en je kunt een groene heks zijn (met  veel flora en fauna), zelfs als je in een appartement woont.

Er is ook een sterke focus op praktische magie met groene hekserij, waardoor het echt nuttig is in het dagelijks leven.

22. Hagenheks

soorten heksen; soorten hekserij

Een haagheks oefent bijna altijd alleen, of maakt in ieder geval geen deel uit van een groep of coven in de reguliere routine. Ik zie haagheksen als de traditionele 'medicijnmannen/-vrouwen' van de voorbije eeuwen, of ze nu deel uitmaakten van een stam of in een klein huisje op het Europese platteland woonden.

Het kenmerk van de haagheks is dat ze kleine, dagelijkse huishoudelijke handelingen verrichten die het leven voor zowel henzelf als anderen gemakkelijker maken. Ze richten zich vaak nogal op de haard en het huis en hebben de neiging om samen te werken met dieren.

De haagheks zal zich vooral richten op interacties met de natuur. Het woord "heg" betekent de grens tussen deze wereld en het geestenrijk; Heggenheksen staan ​​erom bekend de spirituele wereld in te 'vliegen' als ze magie beoefenen.

De sluier is extreem dun voor haagheksen en het is belangrijk voor hen dat de andere kant naast natuur- en aardemagie in hun praktijk wordt opgenomen.

In de voorbije eeuwen omvatten de verschillende spreuken van haagheksen het genezen van planten, het bepalen welke actie nodig was voor bepaalde aandoeningen, waarzeggerij, scrying, weersvoorspellingen en het vervloeken van de gewassen van je buren tijdens de oogst!

Hagenheksen aanbaden geen heidense goden als onderdeel van hun magische overtuigingen (hoewel ze misschien hun eigen godheden hadden), maar oefenden nog steeds hun vak uit binnen een animistisch wereldbeeld; alles had een geest en/of ziel. Veel haagheksen passen tegenwoordig soortgelijke magische praktijken toe.

21. Keukenheks

soorten heksen; soorten hekserij

De keukenheks, ook wel haardheks genoemd, beoefent voornamelijk magie in de (je raadt het al!) keuken. Deze heks gebruikt kruiden, koken, drankjes en elk ander soort recept om spreuken te verzinnen.

Als je keuken- of haardhekserij beoefent, hou je waarschijnlijk van geuren, bakken/koken, tuinieren of leren over kruiden en specerijen. Je kracht komt voort uit het eigenlijke proces van koken of bakken en de emoties die je erin stopt.

Wanneer deze heksen hun eigen kruiden kweken, zal een spreuk extra sterk zijn.

Deze heksen voelen zich vaak aangetrokken tot planten en genieten van het begin tot het einde van het maken van een gerecht. Ze hebben ook de neiging om genezende energie te hebben wanneer familie of vrienden ziek zijn en kunnen letterlijk genezen door middel van voedsel, thee, enz.

Je kunt als eenzame heks werken of als onderdeel van een groep, hoewel een coven die verband houdt met de haard meestal niet erg groot is.

20. Cottage-heks

soorten heksen; soorten hekserij

De cottage heks is momenteel super trendy vanwege de Cottage Core-esthetiek, maar de cottage heks heeft ook een heel prominente plaats in de geschiedenis. Dit waren de ondergrondse heksen die stilletjes magie in hun huizen beoefenden terwijl de rest van de wereld religie beoefende.

De cottage-heks staat ook wel bekend als de huisheks, en ondanks de bekende esthetiek kun je in  elk soort huis een cottage-heks zijn (niet alleen een idyllisch Engels plattelandshuisje). De basis van het huisje heks is dat magie wordt beoefend in huis en rond het huis .

Er kan enige overlap zijn met de keuken-/haardheks en de groene heks, maar de cottage-heks vindt vooral dat hun huis heilig moet zijn. Als je een huisheks bent, onderneem je waarschijnlijk stappen om een ​​huis te creëren dat gezellig en spiritueel aanvoelt. Zowel het ontwerp als de energie van de woning zijn belangrijk voor u.

U kunt verschillende elementen in uw huis opnemen (zoals een fontein voor water of planten voor aarde). Routinematige reinigingen met salie of andere reinigingsmiddelen zijn belangrijk om uw ruimte heilig te houden en uw meest krachtige magie zal worden uitgevoerd in een kamer die energetisch in balans voelt.

Vaak hebben cottage-heksen of huisheksen een aantal Taurus-plaatsingen in de geboortehoroscoop die spreken over hun affiniteit met het huis.

19. Faery-heks

soorten heksen; soorten hekserij

Ook bekend als een Fae-heks of Fairy-heks, verbindt de Faery-heks zich met feeën op het meest basale niveau. Elfenheksen houden van natuurgeesten, boswezens, bomen en de Fae, en ze nodigen al deze elementen uit in hun beoefening.

Als je een Faery-heks bent, ben je waarschijnlijk behoorlijk eclectisch (wat betekent dat je veel verschillende soorten praktijken combineert om je eigen praktijken te creëren). Veel Faery-heksen zijn bijvoorbeeld ook Hedge-heksen, Groene heksen, enz. Het belangrijkste onderscheid is dat een Faery-heks specifiek met de Fae werkt tijdens ten minste enkele van hun spreuken.

Als elfenheks oefen je misschien alleen als eenzame heks. Je houdt waarschijnlijk van de magie van feeën (en misschien ook als kind) en je voelt je meteen thuis in het bos.

Zoek voor extreem krachtige magische plekken naar gebieden waar paddenstoelen zijn ontsproten (in een cirkel) of plekken die gewoon magisch aanvoelen . Feeën houden van de natuur, dus misschien wil je boselementen in je vaartuig opnemen.

Kijk hier voor de Elfen-Feeën tartot kaarten!

18. Vuurheks

soorten heksen; soorten hekserij

Een vuurheks haalt in wezen kracht uit vuur. Als je een vuurheks bent, hou je misschien van het element, of misschien heb je meer succes met vuurspreuken zoals kaarsspreuken, drankjes boven een open vuur, enz.

Als vuurheks kun je heet en vurig van aard zijn, zelfs als anderen dit niet noodzakelijkerwijs zien. Je houdt waarschijnlijk van snelle resultaten en dat is precies wat een vuurspreuk je zal brengen.

Concentreer je op kaarsspreuken, vuurgoden, rode en oranje kristallen en hete/pittige kruiden om meer kracht te krijgen. Ik raad aan om te oefenen met het trekken van je kracht uit de vlam van een kaars wanneer je een spreuk uitspreekt, in plaats van uit de aarde of een andere bron.

Een ervaren vuurheks heeft bijna altijd een aansteker of lucifers bij zich voor het geval ze in een mum van tijd een spreuk moeten uitspreken!

17. Waarzeggerij Heks

Een waarzeggerij richt zich in wezen, althans nogal wat, op waarzeggerijpraktijken. Dit kan letterlijk elk type waarzeggerij betekenen, zoals Tarot, astrologie, scrying, slinger, meditatie, enz.

De meeste waarzeggerij-heksen oefenen ook enkele soorten hekserij uit, maar ze vinden het leuk om waarzeggerijpraktijken in het ambacht op te nemen. Een waarzeggerij kan bijvoorbeeld Tarot gebruiken in spreuken, scry voordat ze een spreuk uitvoert, of kracht halen uit het zwaaien van de slinger.

Als je een waarzeggerij bent, heb je waarschijnlijk de behoefte om dingen te weten of contact op te nemen met je spirituele gidsen voordat je een spreuk uitvoert. Je zou kracht kunnen putten uit het gevoel alsof de sluier laag is, en je hebt een verbinding met de andere kant nodig om een ​​sterke spreuk uit te voeren.

Kijk hier voor een waarzeggersbol!

16. Zonheks/Zonneheks

soorten heksen; soorten hekserij

Een zonneheks of zonneheks zal kracht ontlenen aan de zon. Als je je identificeert als een zonneheks of zonneheks (hoewel je je ook kunt identificeren met andere soorten heksen), dan spreek je overdag of in direct zonlicht extra krachtige spreuken uit.

U zou profiteren van het opladen van uw gereedschap in het zonlicht (in plaats van de maan) en het uitvoeren van magie bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de kracht van de zon transformerend is. Spreuken die te maken hebben met een nieuw begin, kunnen beter bij zonsopgang worden uitgesproken, terwijl het verbannen van spreuken meer kracht heeft tijdens zonsondergang.

Misschien geniet u van zonnebaden vanwege de kracht die u uit de zon haalt. Zorg ervoor dat je elke dag een paar minuten zon binnenkrijgt, ook al is het in de winter gewoon door een raam. De energetische energie is hetzelfde voor een zonneheks/zonneheks.

Zonneheksen kleden zich vaak in warme kleuren; de kleuren van de zon voeden hun energie. Als je je down voelt, fleur je leven dan op de een of andere manier op, ofwel door wat echte zon te krijgen, gele en oranje kleurelementen toe te voegen, of te mediteren en energetisch kracht uit de zon te halen.

15. Stormheks

soorten heksen; soorten hekserij

Als je een stormheks bent, haal je energie uit stormachtig weer. Misschien heb je een voorkeur voor een bepaald type storm of geniet je van chaotische weersenergie in het algemeen, maar je zult je zeker krachtiger en opgewondener voelen als het weer onstuimig is.

Een stormheks spreekt over het algemeen spreuken uit op basis van het weer in plaats van op de maan en heeft heel veel chaotische energie nodig om in een spreuk te stromen. Dit is een behoorlijk sterke vorm van hekserij!

Als stormheks is het een goed idee om je gereedschap op te laden tijdens een storm en/of regenwater, sneeuw enz. op te vangen voor gebruik in spreuken. Het helpt ook om zowel je emoties als de elementen van een storm te gebruiken om je magie te voeden, omdat veel heksen zeggen dat een storm de manier is waarop de aarde zichzelf uitdrukt.

14. Moerasheks

soorten heksen; soorten hekserij

Als je ooit het American Horror Story-seizoen Coven hebt gezien, weet je precies wat ik bedoel als ik moerasheks zeg.

Moerasheksen voelen zich over het algemeen niet op hun plaats in de samenleving. Ze leefden van oudsher in de moerassen (hoewel je een moerasheks kunt zijn zonder letterlijk in het midden van de Louisiana Bayou te wonen) omdat ze niet bij de stadsmensen pasten en magie in troost moesten beoefenen.

Als je een moerasheks bent, voel je je misschien niet alleen een verschoppeling, maar voel je ook een persoonlijke afkeer van sociale normen. Misschien snap je het idee van de samenleving niet of geef je niet om cultuur.

Hoewel het vrij specifiek is, is de moerasheks een van mijn favoriete soorten heksen omdat ze zo uniek en natuurlijk is. Ze leeft in de elementen en het kan haar niet schelen of ze stokken in haar haar krijgt of modder aan haar voeten.

De moerasheks gebruikt de helende elementen van de natuur om hen heen (vooral modder) en ontwikkelt hun eigen sterke magie door de intense emoties die ze voelen rondom de samenleving en verwachtingen.

13. Maan-/maanheks

soorten heksen; soorten hekserij

De maanheks is een van de soorten heksen die emoties, water en het onderbewustzijn vertegenwoordigt, evenals krachtige, diepe magie.

Als je een maanheks bent, ben je misschien erg afgestemd op maancycli en haal je kracht uit de maan. Het is belangrijk om routinematig niet alleen op te merken in welke fase de maan zich bevindt (wassende, volle maan, afnemende, nieuwe maan, enz.) maar ook in welk astrologisch teken de maan zich bevindt. Beide elementen zullen een maanheks meer beïnvloeden dan andere.

Als maanheks worden je sterkste spreuken het beste uitgevoerd als je rekening houdt met de maanfase en als je specifiek kracht uit de maan haalt. Het opladen van je gereedschap in de maan of het maken van maanwater zal je ook helpen bij het uitvoeren van grote spreuken.

Een van de grootste uitdagingen voor een maanheks, meer dan andere soorten heksen, is het omarmen van de eb en vloed van het leven. De emoties van de maanheks kunnen verschuiven met de maanfasen en het kan aanvoelen als een moeilijke achtbaan, maar de kracht van de maanheks komt voort uit deze emoties.

Over het algemeen heeft een maanheks op zijn minst een paar sterke waterplaatsingen in de astrologische kaart om deze maankracht te versterken.

12. Elementaire heks

soorten heksen; soorten hekserij

Elementaire hekserij kan bij bijna elk ander type hekserij betrokken zijn en door elk type heks worden gebruikt. Het kenmerk van een elementenheks is het opnemen van de vier elementen (aarde, lucht, vuur en water) in hun praktijk.

Elementaire heksen gebruiken de elementen bij het uitspreken van spreuken; ze mogen slechts één element tegelijk gebruiken of ze kunnen proberen alle 4 de elementen in een spreuk op te nemen.

Als je een beginnende heks bent, is het onderzoeken van de elementen een geweldige plek om te beginnen, maar bijna alle gevorderde heksen gebruiken en eren ook de elementen.

11. Zeeheks

soorten heksen; soorten hekserij

Een zeeheks heeft een sterke band met water en de oceaan. Sommige zeeheksen zijn bijzonder voor de oceaan en voor zout water, terwijl anderen zich verbonden voelen met alle watermassa's.

Gewoon in de buurt van de oceaan zijn, geeft de zeeheks een boost aan kracht. Als je een zeeheks bent, wil je misschien zand, schelpen, drijfhout of zelfs zeewater verzamelen voor je magie.

Je kunt ook sterke spreuken op het strand uitvoeren en het type spreuk dat je uitspreekt veranderen, afhankelijk van het weer en de stemming van de oceaan.

Zeeheksen hebben ook de neiging om verbinding te maken met oceaangeesten (bewust of onbewust) en hebben een bijna psychische verbinding met de zee. Ze kunnen op de een of andere manier ook zeefolklore onderzoeken of sirenes in hun magie verwerken.

10. Kristalheks

Als je een kristallen heks bent, dan ben je diep verbonden met de vibratie en energetische kracht van kristallen, edelstenen en stenen.

Je bent misschien ook echt verbonden met energie in het algemeen. Je kon aura's zien en energie voelen van rotsen en van de natuur.

Kristalheksen gebruiken de kracht van kristallen om spreuken uit te spreken. Ze weten hoe ze intuïtief met kristallen kunnen communiceren en kunnen vertellen wat voor soort magisch werk elk kristal wil doen.

Als je kristalmagie wilt beoefenen, moet je eraan wennen om elk kristal als een uniek wezen te ervaren. Werk aan het ontwikkelen van een relatie met je kristallen en stenen, zodat je samen effectief magie kunt beoefenen.

9. Voorouderlijke/erfelijke heks

soorten heksen; soorten hekserij

Een erfelijke heks, ook wel een voorouderlijke heks genoemd, gelooft dat hekserij een geschenk is dat is doorgegeven door voorouders.

Om een ​​erfelijke heks te zijn, moet je natuurlijk voorouders hebben die heksen waren. De meesten van ons weten niet zeker of we heksen in onze voorouderlijke lijnen hebben, aangezien hekserij in de loop van de geschiedenis een goed bewaard geheim is geweest en voor 99% niet gedocumenteerd is, maar we kunnen wat onderzoek doen (afhankelijk van de regio van onze voorouders , levensstijl, etc.) en waarzeggerij (met de slinger, tarot, etc.) om erachter te komen of het mogelijk is om een ​​erfelijke heks te zijn.

Erfelijke heksen benutten de kracht van de geesten van hun voorouders om magie uit te voeren. Houd er rekening mee dat je geen  erfelijke heks hoeft te zijn, ook al kom je uit een lange rij heksen: er is altijd een keuze.

Als je geïnteresseerd bent in erfelijke magie, kun je ervoor kiezen om als eenzame heks te werken, hoewel je ook zult werken met de geesten van je voorouders.

Houd er rekening mee dat de volksheks ook magie gebruikt die wordt doorgegeven. In plaats van de kracht van de voorouders te kanaliseren, zal deze heks echter een reeks spreuken hebben die hun voorgangers hebben uitgeprobeerd en getest.

Volksmagie is niet erg gebruikelijk omdat de meesten van ons geen voorouders hebben die zich rechtstreeks met hekserij bezighielden. Houd er echter rekening mee dat u volksmagie kunt beoefenen met uw jongere familieleden!

8. Kosmische heks

soorten heksen; soorten hekserij

Bij een kosmische heks draait alles om de lucht. Ze zullen kijken naar astrologie, astronomie en de sterren en de maan in het algemeen. Ze hebben de neiging om energie van de sterren in hun praktijk op te nemen en vinden het vooral leuk om astrologie uit vorige levens te bestuderen .

 Ze kunnen contact maken met godheden die verband houden met de sterren of spreuken formuleren op basis van planeten, de uitlijning van de sterren, enz.

Veel kosmische heksen beoefenen magie op basis van astrologie en raadplegen de geboortehoroscoop van de dag voordat ze een specifieke spreuk uitvoeren. Ze kunnen de energie van specifieke planeten gebruiken om hun betovering te versterken en halen over het algemeen energie uit de sterren en de lucht.

Als je een sterke roeping naar de sterren voelt, dan ben je misschien een kosmische heks.

7. Chaos-heks

soorten heksen; soorten hekserij

Een chaosheks haalt letterlijk kracht uit chaos. Dit zijn de soorten heksen die emotionele, tumultueuze magie uitvoeren. Hun spreuken worden gevoed door energie die  botst .

Chaosheksen voeren vaak magie uit met intense muziek, tijdens stormen, na een ruzie met een vriend of partner, of zelfs wanneer ze zich emotioneel een beetje gek voelen. Deze heksen kunnen ook krachtige spreuken uitvoeren nadat zich een chaotische gebeurtenis in de wereld heeft voorgedaan. Ze vinden het waarschijnlijk niet erg om energie te gebruiken om hexes en jinxes te casten .

Deze heksen zijn erg krachtig zolang ze spreuken uitvoeren die intuïtief goed aanvoelen en niet boven hun hoofd komen. Chaotische energie is gewoon  sterke energie, maar chaoshekserij moet op een specifieke manier worden uitgevoerd en aangewend.

 

6. Ceremoniële heks

soorten heksen; soorten hekserij

Bij meer traditionele hekserij draaide alles om ceremonie, en ceremoniële heksen gaan terug naar de basis. Deze heksen zijn gefocust op het  ritueel van het ambacht en putten kracht uit het uitvoeren van een ceremonie die betekenisvol is.

Er zijn meestal specifieke rituelen en aanroepingen die een beroep doen op de geestenwereld wanneer deze heks magie aan het vormen is. Er zijn veel oude occulte leringen die gebaseerd zijn op ceremoniële magie; die heksen kunnen zich houden aan een van deze praktijken of oude occulte leringen combineren om hun eigen leringen te creëren.

Soms maakt de ceremoniële heks deel uit van een verbond en zal ze hun ceremoniële magie meer als een religie behandelen.

De meeste hekserijtradities komen voort uit dit soort magische ceremonies. Daar komt echter ook veel van onze informatie over hekserij uit de popcultuur vandaan.

Als je echt geïnteresseerd bent in het uitvoeren van rituelen en het regelmatig gebruiken van magische hulpmiddelen, dan wil je misschien overwegen om meer te leren over heidense ceremonies. Je zult je aan een vast geloofssysteem willen houden, een heilige ruimte zoeken en meer leren over de geschiedenis van hekserij, zoals de heksenprocessen van Salem (die werden opgericht uit angst voor ceremoniële spreuken).

Wanneer je ceremoniële magie beoefent (ook bekend als traditionele wicca), is er niet altijd een duidelijk onderscheid tussen 'goede spreuken' en 'zwarte magie', dus je moraal en kennis zullen afhangen van het soort traditionele ceremonies dat je volgt.

 

5. Heks in de stad/stad

soorten heksen; soorten hekserij

Het is niet typisch om hekserij in de stad te beoefenen, althans historisch gezien, maar de stadsheks/stedelijke heks haalt eigenlijk kracht uit de stad. Moderne hekserij heeft veel mogelijk gemaakt!

De stadsheks gedijt op chaotische stadsenergie, op het zijn rond groepen mensen, en zelfs op de individuele energie van de stad zelf.

De stadsheks / stadsheks vindt manieren om spreuken uit te voeren in kleine ruimtes en gebruikt meer energie dan kruiden of een enorme hoeveelheid gereedschap.

Vaak zal de stadsheks verschillende soorten magie uitvoeren, afhankelijk van de energie die ze van een stad voelen. Voor hen is de stad een levende, ademende entiteit met een eigen persoonlijkheid. Ze zijn diep verbonden met de wereld om hen heen, ook al voelt die chaotisch of onstabiel aan.

Stadshekserij is de ultieme manier om je eigen versie van rituelen te creëren! Je bent misschien ook een technische heks omdat je intuïtief weet hoe je op een magische manier met technologie moet werken.

4. Dianische heks

soorten heksen; soorten hekserij

Dianische heksen richten zich op het vrouwelijke. Ze aanbidden meestal de Romeinse godin Diana, maar soms richten ze zich op alle godinnen, aangezien het goddelijke vrouwelijke het belangrijkste aspect van Dianische hekserij is.

Dianische heksen oefenen naast hun magie veel meditatie en visualisatie uit. De focus van de praktijk is om innerlijke wonden te helen die deze heksen hebben opgelopen van het patriarchaat.

Dianische heksen zijn over het algemeen behoorlijk feministisch en komen graag samen in een vrouwelijke groep; het is de kracht van de vrouw die hun magie voedt.

3. Seculiere heks

soorten heksen; soorten hekserij

Een seculiere heks kan bijna elke praktijk in hun vak opnemen, maar het belangrijkste idee is dat seculiere heksen geen hogere wezens of godheid aanbidden. In wezen zijn ze niet-religieus.

Meestal gelooft deze heks wel in energie en werkt ze met energetische krachten in hekserij, maar je kunt geen seculiere heks zijn als je bidt tot welke goden of goden dan ook, of als je sterk betrokken bent bij een religie.

Een seculiere heks kan zeker spiritueel zijn in zijn/haar eigen tijd, maar hun hekserij werkt specifiek met energie die naamloos is en geen persoonlijkheid heeft. Afgezien van dit ene onderscheid, kunnen seculiere heksen bijna elk ander element van hekserij in de praktijk opnemen en doen dat ook.

Je zult Wicca waarschijnlijk niet beoefenen als je je identificeert als dit type heks, hoewel het nooit kwaad kan om meer over verschillende rituelen te leren.

2. Traditionele heks

soorten heksen; soorten hekserij

De traditionele heks heeft een basis in zeer oude magie, vaak bekend als de "oude religie", vooral in Italië. Deze heksen doen veel onderzoek en hanteren een historische benadering van hun magische praktijk.

Folklore is erg belangrijk voor traditionele heksen, en ze zullen meestal een soort ritueel of ceremonie in hun praktijk opnemen, afhankelijk van waartoe ze zich tijdens het onderzoek geroepen voelen. Ze willen de "oude" manieren van het uitvoeren van het ambacht in ere houden.

Traditionele heksen kunnen vele vormen van hekserij in hun praktijk opnemen, maar het heeft altijd een basis in geschiedenis en traditie. Het is vrij gebruikelijk om Wicca als een traditionele heks te onderzoeken en erop te focussen.

1. Eclectische heks

soorten heksen; soorten hekserij

De eclectische heks omvat alle verschillende soorten heksen en soorten hekserij. Het is eigenlijk een beetje van alles!

Als je een eclectische heks bent, heb je geen vaste religie of traditie waar je je  aan moet houden. In plaats daarvan trek je uit veel verschillende praktijken.

Je kunt genieten van traditionele Wicca-ceremonies, Griekse goden en godinnen aanbidden, werken met het bos, de zee en de zon, en waarzeggerij of je paranormale vermogens gebruiken in je spreuken. Je hebt misschien een totaal ander mengsel dan dit.

Je praktijk kan seculier zijn of je kunt een hoger wezen aanbidden, maar het kenmerk van de electrische heks is het mengen van ten minste twee verschillende praktijken. Eclectische heksen maken hun eigen regels; ze kunnen volksspreuken oefenen, over de heg springen en investeren in Wicca. Het is een soort overkoepelende term.

Deze heksen kunnen ook in zowat elke godheid geloven (je kunt zelfs een christelijke heks zijn) of ze kunnen helemaal in niets geloven. Alles werkt hier! Je kunt echt je eigen soort hekserij ontwikkelen als je op een eclectische manier werkt.

Tegenwoordig zijn de meesten van ons eclectische heksen. We zijn niet altijd duidelijke soorten heksen en de meeste moderne heksen mixen en matchen, maar het is toch nuttig om de verschillende soorten hekserij te kennen, zodat je  technieken effectief kunt combineren in je praktijk.