Het opladen en reinigen van edelstenen!

Het opladen en reinigen van Edelstenen!

 

Waarom het opladen van Edelstenen belangrijk is!

Edelstenen kunnen hun kracht verliezen door invloeden energie van buitenaf. Daarom deze blog over hoe jij jouw Edelstenen kan opladen naar hun volledige  genezende kracht. Net als onze eigen energie kan de voorraad soms uitgeput raken, vooral na de wat zwaardere sessies zoals chakra healing. Ze lijken een eindeloos uithoudingsvermogen te hebben, maar soms moeten we ze helpen om weer in hun kracht terug te komen. Ze helpen immers om ruimtes te reinigen, ze ruimen slechte stemmingen op, ze heffen blokkades in de chakra's op en ze helpen ons om in balans en heldere harmonie te leven. En als gevolg daarvan kunnen we ze eenbeetje helpen door een oplaad ritueel toe te passen om hun helende hart een kickstart te geven.

Kristallen zoemen van hoge vibraties en omdat ze sponzen zijn voor energie, stromen ze soms met de energie die in de kamer aanwezig is. Dit is de reden waarom regelmatige reiniging van kristallen essentieel is. Door onze kristallen op te laden, blijven ze geaard, verbonden en op volle sterkte in plaats van zijn kracht te verliezen. Kracht is nooit onbeperkt, maar met bijvoorbeeld een lange boswandeling, een zuiverende duik in een helder meer, of gewoon een vleugje zonlicht op je gezicht, kunnen wij ook opladen. Dit doen wij ook door ons opnieuw te verbinden met de natuurlijke elementen van deze wereld. het zijn de elementen die ons terug zetten in onze kracht! denk maar aan de 5 elementen. Met rust in onze geest kunnen we heel veel helen en manifesteren, met water reinigen we onszelf en heeft een helende werking, met vuur verwarmen we ons en zit onze ziel, in de aarde zijn we gegrond en lucht laat ons ademenen Hetzelfde geldt voor edelstenen. 

Oplaad methodes

Tank je Clear Quartz bij, laad je Citrien op en geef je Selenite gloednieuwe energie! Kristallen houden ervan om gereinigd en opgeladen te worden, omdat het hen helpt om verbonden te blijven met de diepe kracht van het universum. Deze edelstenen doen veel serieus werk, ze dragen emotionele gewichten, EMF's, energie en nog veel meer. Door te reinigen en op te laden maak je je steen brandschoon en weer als nieuw. Bekijk al onze favoriete manieren om kristallen op te laden en oprecht ja te zeggen tegen superieure genezende krachten...

1) Volle Maan

bergkristal

De maan is de koningin van de getijden, gever van licht en opwekker van godin energie. Het is geen verrassing dat deze prachtige en krachtige bol van wit licht een goddelijke manier is om energie terug te brengen naar uitgeputte kristallen. Maanlicht kan al die opgebouwde slechte energie wegwassen en kan elke hoek van je kristal vullen met een helend licht dat zijn kracht nog eens versterkt. Een volle maan vertegenwoordigt het omslaan van een pagina en de start van een nieuw begin. dus zet de volle manen in in je agenda om je eraan te herinneren dat het tijd is voor reiniging en opladen!

Het is en simpele techniek, je kunt je kristallen op een vensterbank plaatsen in het licht van de volle maan of op een veilige plek buiten plaatsen. Laat je edelstenen een nacht buiten staan ​​om volledig gebruik te maken van de opkomst en ondergang van de maan. Alle stenen kunnen baat hebben bij een reiniging bij volle maan, vooral die met vrouwelijke energie zoals Maansteen, Rozenkwarts, Bergkristal, Seleniet en Angeliet.

 

2) Smudge

close-up van salie die uitveegt over licht en kristallen

  Pak je palo santo erbij en steek de salie aan, smudgen is een andere mooie manier om die edelstenen op te laden. Smudging is een rituele en spirituele manier om een ​​opeenhoping van vibes weg te vegen en ruimte te helen. Dit kan ook worden toegepast op edelstenen. Palo Santo staat bekend als het Heilige Hout, en deze aardse en zoete rook kan direct een positieve kracht geven aan alles wat door de rook heen gaat.

Check hier onze Smudge Collectie!

Je edelstenen door de heilige rook heen bewegen is een fantastische methode omdat het aansluit bij de heilige aard van de stenen, en ze in een ritueel gereinigd worden. Houd de steen in je hand terwijl je met je andere hand de rook om de edelsteen heen brengt. De reinigende rook moet de ruimte van het kristal minimaal 30 seconden omringen, zodat het tijd heeft om het negatief eruit te trekken en te vullen met het nieuwe. Alle stenen kunnen worden "gesmudged" maar het is vooral krachtig en sterk voor stenen met vurige aarde-energie zoals Tijgeroog, Obsidiaan, Bloedsteen en donkerdere Agaten. lapis Lazuli doet ook wonderen omdat het overeenkomt met die mystieke hogere eigenschappen van salie.

 

3) Klankschaal 

klankschaal edelstenen reininging

Geef je stenen een zoet klankbad terwijl je hun energie oplaadt met de helende vibraties van een klankschaal. Klankschalen zijn een vaak onderbenutte methode om kristallen te reinigen en op te ruimen, maar het is ook een methode die veel voordelen biedt. Geluidsbaden zijn veilig, effectief en kunnen tegelijkertijd helpen jouw eigen ziel te reinigen en op te laden. Klankschalen werken omdat de toonhoogte of trilling die het geluid uitzendt, over het kristal kan spoelen en het kan ontdoen van slechte energie voordat het wordt bijgetankt met pure kracht.

Dit is een geweldige gewoonte om op te laden en zeker ook voor degenen die een grote verzameling kristallen hebben waar je dus meerdere edelstenen teglijk kan opladen. Ga met je klankschaal op een kussen zitten en omring jezelf met edelstenen Sla zachtjes op de kom zodat deze een rinkelend geluid laat horen en blijf met je stok tegen de buitenkant van de kom wrijven zodat het geluid doorgaat. Je kunt dit een paar rondes doen totdat je de energieverschuiving voelt. Dit werkt bij alle stenen maar vooral bij Bergkristal, Rozenkwarts, Toermalijn.

 

4) Direct zonlicht 

 

 De zon kan een tijd van wedergeboorte en verjonging en kracht brengen, voor altijd klaar om de schaduwen te verdrijven. Sommige stenen komen tot hun recht als ze in direct zonlicht worden geplaatst. De stralen van de zon stralen brengen energie, voorspoed en de belofte van betere tijden.

Laat je stenen op de vensterbank of buiten op een veilige en heilige plek waar het zonlicht kan komen. Laat ze een paar uur zitten en koesteren in de schittering van de zon. Houd er rekening mee dat niet alle kristallen zijn gemaakt voor de magie van direct zonlicht, omdat hierdoor hun schitterende kleuren kunnen vervagen. Enkele van de beste stenen om te zonnebaden zijn de donkere stenen of die met felle rode en oranje energie. Carneool, Obsidiaan, Jade, Labradoriet, Zonnesteen en Toermalijn zullen allemaal met liefde genieten van de zon. Maar let op met bijvoorbeeld heldere edelstenen! Deze stenen kunnen brand veroorzaken doordat de zon er doorheen schijnt!

5) Stemvork 

Net als de klankschaal is het reinigen van je kristallen met geluid een verbluffende manier om ze weer volledig gezond te maken. Het hoge geluid dat uit de stemvork komt, kan stagnerende energie losmaken en het kristal tot op het bot reinigen voordat het weer wordt gevuld met hoge zuivere trillingen. Zoals bij alle geluidsreinigingstechnieken, is de stemvork probleemloos en veilig te gebruiken op elk soort kristal.

 

6) Stromend water 

Een snelle en gemakkelijke manier om stilstaande energie uit je stenen af ​​te voeren en ze met nieuwe kracht te zuiveren, is door ze onder stromend water te houden. Iedereen die een slechte dag heeft afgeschud met een stomende of koude douche, weet precies hoe verkwikkend dit kan zijn. Stromend water heeft de kracht om alle emotionele opbouw weg te spoelen en verplaatst energie gemakkelijk.

Je kristallen opladen met stromend water is super eenvoudig. Je houdt elke steen gewoon onder de kraan of nog beter als je een natuurlijk beekje of kabbelend beekje in de buurt hebt. Zorg ervoor dat het water lauw en zacht is in plaats van te heet of te koud. Niet alle stenen werken goed met water, omdat ze te delicaat zijn en zelfs kunnen oplossen. Stenen die baden in water moeten vermijden, zijn onder andere pyriet , seleniet, hematie , fluoriet, malachiet, labradoriet, lepidoliet en Azuriet.

vrouw met grote kwarts boven haar hoofd in de sneeuw

7) Gedachten

De geest is een krachtig hulpmiddel en we kunnen het ook gebruiken om onze kristallen te helpen genezen, reinigen en opladen op dezelfde manier als hoe ze ons helpen. Je kunt met je kristallen in de hand zitten en je concentreren op het vullen van ze met een helder wit licht om hun energie een boost te geven, of je kunt ook reiki-oefeningen doen.

Probeer je stenen te reinigen voordat je ze oplaadt met reiki-oefeningen, zodat ze klaar en ruim zijn om al die energie te ontvangen die je te brengen hebt. Je kunt er ook voor zorgen dat je kristal overeenkomt met de chakra waarmee je werkt.

8) De aarde

Geboren uit de aarde, is het planten van je kristallen als kleine zaadjes van liefde een van de beste manieren om ze geaard en heerlijk opgeladen te houden. Aarde-energie is een van onze meest natuurlijke bronnen van kracht. Het centreert ons, houdt ons vast en herinnert ons eraan dat we wortels hebben en ook krachtig zijn. Dezelfde energie kan aan kristallen worden verleend.

Zoek een klein stukje aarde of als je geen buitenruimte hebt die veilig voelt om je edelstenen achter te laten, kun je aarde naar binnen dragen en een kleine tuin maken met een dienblad en wat aarde. Als je thuis planten hebt waar je van houdt, kun je je kristal ook in een pot begraven. Als je niet wilt dat je edelstenen vies worden, kun je ze in een glazen pot of een dunne stoffen zak begraven. Laat het zeven uur in de aarde zitten om volledig op te laden en opnieuw verbinding te maken met de aarde. Alle stenen kunnen in de aarde worden begraven, stenen die er dol op zijn, zijn citrien en calciet.

9) Vuur

Hoewel vuur kan worden gezien als een element van vernietiging, zit het in feite vol levengevende kracht. Vuur verwarmt ons, het geeft ons energie.  Vuur kan die inspiratie ook naar kristallen brengen. Het kan ze ontdoen van alles waar ze zich aan vastklampten en het kan ze weer puur en gepassioneerd maken.

Om vuur te gebruiken in je oplaad proces kun je een kaarsvlam gebruiken. Laat je steen gewoon over de flikkering van de vlam of in de rook van een klein vuur gaan om die oude energie onmiddellijk te verbranden en te vullen met nieuwe. Pas natuurlijk op dat u zich niet verbrandt en onthoud dat de steen maar een fractie van een seconde nodig heeft met de rook of vlam. Stenen die goed reageren op vuur zijn agaat, pyriet, bloedsteen, tijgeroog, jaspis en obsidiaan.

 

10) Zoutwater 

de zee

De zee is een van de krachtigste elementen op aarde en vervult ons met diepe genezing. De uitgestrektheid van het zoute water waaruit onze planeet bestaat, is emotioneel, fysiek en spiritueel intrinsiek verbonden met onze wereld. Dit is de reden waarom zout water zo'n sterke kracht is om onze ziel op te laden. Of het nu een duik in de oceaan is of een Epsom-zoutbad, onthoud alle manieren waarop het wonder van zout en water ons van de rand kan terugbrengen. Hetzelfde kan ook gelden voor kristallen. Als u in de buurt van de zee woont, kunt u natuurlijk zout water opvangen of thuis uw eigen zoutwater maken.

Vul een kom of heldere vaas met water en zeezout of Himalayazout voor een extra dosis spirituele bergreiniging. Plaats je stenen in de kom en laat een paar uur staan. Zoals gezegd zijn niet alle stenen gebaat bij water en kunnen ze oplossen. Stenen die het zoutwaterbad moeten vermijden, zijn amber, turkoois, alle calcietstenen , angeliet, seleniet, kyaniet, kunziet en ook elke ruwe steen.

Hoe u uw kristal programmeert

Nu je je edelstenen prachtig hebt gereinigd en opgeladen, kun je ze met een intentie instellen om ze af te stemmen op je spirituele behoeften. Het programmeren van een edelsteen helpt de steen om zijn energie richting te geven. We kunnen de edelsteen naar onze eigen specifieke dromen, doelen en prachtige intenties leiden. Als ze geprogrammeerd zijn, kunnen ze op een meer intuïtief niveau met ons samenwerken.

Het inzetten van een intentie op een kristal is super eenvoudig. Breng gewoon je geest tot rust en houd je steen in de hand. Concentreer je op het doel of de intentie die je wilt bereiken en laat die energie uitstralen naar de edelsteen zelf. Wees zo duidelijk en specifiek mogelijk in je geest, want vertroebelde gedachten kunnen je steen uit balans brengen en het moeilijk maken voor de edelsteen om precies te weten waar je heen gaat. Langetermijndoelen hoeven niet te worden gereset, vooral niet als je de steen elke dag draagt. Als je van richting verandert, zorg er dan voor dat je je steen reinigt en oplaadt tussen de programma's door om te voorkomen dat hij verstopt raakt. 

Gereinigde, opgeladen en geprogrammeerde kristallen zijn wanneer deze ongelooflijke stenen echt in hun eigen kracht kunnen bloeien en met je kunnen samenwerken om al je geweldige dromen te manifesteren. Werken met kristallen is een intuïtieve, oprechte oefening die liefde en geven en nemen vereist. Regelmatig opladen zorgt ervoor dat die trillingen hoog blijven.