Hoe wordt jij een echte Waarzegger!

De kristallen bol wordt al eeuwenlang gebruikt bij waarzeggerij en helderziendheid. Het kristalkijken wordt geacht inzicht te bieden in heden, verleden of toekomst van de onderzochte persoon of gebeurtenis. De herkomst van het gebruik van een kristallen bol in de waarzeggerij is niet duidelijk. Het gebruik gaat heel ver terug! Voorspellen met behulp van reflecterende oppervlakken zoals water, gepolijste stenen of metaal werd van oudsher door mensen gepraktiseerd. 

Hoe begin je?

Steek je kaarsen, aan brand wierook, omring je in mystieke sferen en laat de waarzegger in jou naar boven komen! Het beste werkt het om naar een kristallen bol te staren als het wat donkerder is in de kamer. De mix van licht en schaduw met de geur van wierook helpt om je in een meditatieve staat te brengen!Wierook

Je kunt natuurlijk alles gebruiken, maar er is ook iets te zeggen voor traditie. Traditioneel gebruiken waarzeggers sandelhout of salie.

Voorbereiding

Voorbereiding op een paranormale of spirituele oefening vereist dat je een gemoedstoestand aanneemt. Begrijp dit; het gesprek van de geest is erg stil en subtiel en kan niet worden gehoord door het lawaai en het lawaai van de bewuste geest (onze denkende geest). Om kennis te ontvangen, vereist informatie door een verhoogd bewustzijn dat iemand zijn onderbewustzijn gebruikt; de stille partner van onze bewuste geest. Daarom moeten we onszelf een periode van stille, reflectieve, eenzaamheid gunnen.


Geef jezelf de tijd om de dag te laten verstrijken voordat je probeert de kristallen bol te gebruiken. Ontspan, mediteer of neem zelfs een ontspannend bad. Wees kalm, wees in vrede en cultiveer een positieve, zachte instelling. Zet al je problemen en zorgen weg en drijf af naar een vredige plek.

Verwachting

Wat moeten we verwachten, wat zullen we zien, wat zal er gebeuren?
Om eerlijk te zijn, moet je ook proberen dit terzijde te laten, verwachting helpt niet. Het betekent dat je naar iets op zoek bent en mogelijk naar iets in het bijzonder op zoek bent. Verwachting is het goed dat de persoon die een lezing heeft moet dragen, niet de lezer. De lezer moet duidelijk zijn. Vrij van alle verwachtingen….. “Je zult zien, wat je ziet en niet meer.” Je geest kent de antwoorden, je kent de vragen waarschijnlijk niet eens.

Praktijk

De beoefening van het staren met een kristallen bol is heel, heel eenvoudig, maar de perfectie van de beoefening is heel moeilijk. Het vereist in eerste instantie discipline. Discipline over het lawaai van de bewuste geest, en geduld van het zelf, en het verlies van alle verwachting. Als je klaar bent om te beginnen, volg dan deze eenvoudige oefening.

Nadat je de kaarsen en de wierook hebt aangestoken, ga je comfortabel zitten met de kristallen bol in beide handen. Door de kaarsen die  aangestoken zijn kun je een beetje in het kristal kijken. Staar een paar minuten in de kristallen bol en laat je ogen wennen. Merk op hoe de kristallen bol je zicht beïnvloedt en laat een gevoel van verbinding tussen jou en de kristallen bol groeien. Als je voelt dat er een verbinding is, een beweging in je, zet dan de kristallen bol op zijn standaard. Je bent klaar om te beginnen.

 Je blik in de kristallen bol moet op een comfortabele hoogte zitten. Staar in de kristallen bol, en knipper niet, kijk niet weg, houd je blik vast. Wees geduldig. Sta je geest toe om helder te worden.

Terwijl je kijkt, zou zich een mist moeten vormen. De mist vormt zich wanneer de verbinding tussen jou, de kristallen bol en je onderbewustzijn wordt gemaakt. Als de mist eenmaal aanwezig is, gaan jou energieen open, houd je blik vast en blijf kalm en maak zo nodig een zachte innerlijke glimlach. De mist zal opklaren, terwijl je jezelf toestaat om in de kristallen bol te drijven, en er zullen zich beelden vormen.

Je ziet misschien afbeeldingen die je niet had verwacht, afbeeldingen kunnen krachtig zijn en lijken op innerlijke aard of op de aard van een probleem. Een enkel beeld kan een complete situatie onthullen en een krachtig gevoel overbrengen. Het is belangrijk om tijdens de sessie niet te proberen de afbeeldingen te begrijpen, dit zal alleen maar leiden tot het verbreken van de concentratie en het vormen van misvattingen over de afbeeldingen, laat de afbeeldingen gewoon in elkaar overvloeien. Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan zullen deze beelden na afloop van de sessie zorgvuldig moeten worden overwogen.


Afsluiting

Nu de beelden vervaagd zijn, neem je een slok koud water om je op te frissen en de verbinding te verbreken. Dit is een goed moment om vast te leggen wat je hebt gezien. Pak een stuk papier en ga schrijven. Schrijf alles op wat relevant lijkt!


Het staren naar een kristallen bol vereist inderdaad veel oefening, het kan meerdere pogingen vergen. Wees geduldig met jezelf. Het betrokken proces is echt heel eenvoudig, je laat je geest zo stil en zo helder zijn als de kristallen bol zelf. Door dit te doen, geven we onszelf toegang tot ons onderbewustzijn en zien we meer van onszelf en onze wereld. De kristallen bol fungeert als scherm voor de beelden.

Het onderbewustzijn is zeer ontvankelijk, het accepteert alles wat het voelt, ziet en hoort zonder de beperkingen die onze bewuste geest heeft. Het is verbazingwekkend dat we niet eens weten wat we weten. Het onderbewustzijn absorbeert alles waarmee we in contact komen en bergt het allemaal op.
Het is vanwege dit niveau van ontvankelijkheid diezelfde kant van ons; ons onderbewustzijn verbindt zich met ons hogere zelf en op zijn beurt met het bovenbewuste of collectieve bewustzijn.

En tja... hij staat natuurlijk ook gewoon erg mooi op je tafel!

Always think Wild

Always think Wicked

and always think Free

x Sascha